Skip links

Bedrijf

Kwekerij de Hooge Woert is een moderne kwekerij van 7.4 hectare, waar gele paprika’s worden geteeld. Op jaarbasis produceren wij ongeveer 11,5 miljoen paprika’s.

Onze paprikakwekerij is begonnen in 1998 te Bleiswijk. Het tuinbouwbedrijf bestond toen uit 43.000m2.  Onze kwekerij is in 2007 verder uitgebreid naar 74.000m2

Over Kwekerij de Hooge Woert

Kwekerij de Hooge Woert werkt volgens de laatste eisen en wensen van de grootwinkelbedrijven.
Zo zijn wij Global-Gap, Grasp, Nature en Planet Proof gecertificeerd, en produceren wij met maximale inzet van biologische bestrijders (beestjes tegen beestjes) in plaats van gewasbeschermings- middelen. Ook telen wij los van de grond en recirculeren we het gietwater, waardoor wij het milieu niet belasten met meststoffen.

Historie

Kwekerij de Hooge Woert  is opgericht door Arthur en Johanna Zwinkels Onze paprikakwekerij is begonnen in 1991 te Vleuten-De Meern. Toen is begonnen met de teelt van gele paprika’s onder ongeveer 2 hectare glas.

In 2005 is het bedrijf “verkast” van Vleuten-De Meern naar Bleiswijk en vergroot naar 42.300m2. De Overbuurtsepolder in Bleiswijk is een duurzaam tuinbouwgebied tussen Rotterdam en Zoetermeer dat al lange tijd bestaat maar volop in ontwikkeling is.

In 2007 is het bedrijf uitgebreid met 32.100 m2.

Meer artikelen